Kılavuz İmam Hatip Ortaokulu


Vizyon: Öğrencilerimizin doğuştan veya sonradan kazanılmış yeteneklerini ortaya çıkarmak, onu istek ve ilgilerine göre geliştirmek. Öğrenciye sağlıklı yaşamak, ailesinin ve toplumun sağlığını korumak için gereken bilgi ve alışkanlığını kazandırmak. Öğrenciyi, toplum içinde rollerini yapan, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, değer eğitimini almış, işbirliği içinde çalışabilen, çevresinde edilgen olduğu kadar etken uyum sağlayabilen iyi ve mutlu bir vatandaş olarak yetiştirmek. Öğrenciye, kişisel, toplumsal sorunları tanımak ve sorunlara bilimsel yaklaşımlarla çözüm arama alışkanlığı kazandırmak. Öğrenciye, Atatürk İlke ve İnkılâplarına, T.C.Anayasasına ve Türk demokrasinin ilke ve yöntemlerine uygun, haklarını kullanabilme, görevlerini yapabilme ve sorumluluklarına yüklenebilme bilincini ve yeteneğini kazandırabilmesini sağlamak.

Misyon: Bizler; idareci, öğretmenler ve okul personeli, bir bütün olarak, gerekli saygı ve sevgi çerçevesinde, bütün imkânsızlıklara rağmen, öğrencilerimizin öğrenmeleri, bilgili, başarılı, kendine güvenen bir birey olarak yetişmeleri için çalışacağız. Yeni kurulmasına karşın kısa süre içerisinde başarılarıyla adından söz edilir bir noktaya ulaşması için çaba göstereceğiz. Öğrencilerimizin 21. yüzyılda çağdaş yaşamın gereklerini kendi kültürüyle harmanlayıp yerine getirebilecek beceriler kazanmaları için hiç durmadan çalışacağız

Başarılar: 1)2013 YILI 8.SINIFLAR ARASI İLÇE BİRİNCİLİĞİ 2)2013 YILI İL GENELİ MATEMATİK OLİMPİYATLARI 5.SINIFLARDA ÖĞRENCİMİZ İSHAN ALPTEKİN İN İL DÖRDÜNCÜLÜĞÜ 3) 2014 YILI KIZLAR MASA TENİSİ TURNUVASI İL BİRİNCİLİĞİ

Saatler: 08:00-14:30
Isınma: KALORİFER
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İNGİLİZCE ARAPÇA
Servis Bilgisi: ÖĞRETMENLER SERVİS İLE GELMEKTEDİR.OKULUMUZ AYNI ZAMANDA TAŞIMA MERKEZİDİR.
Sportif Etkinlikler: HER YIL İLÇE GENELİ DÜZENLENEN SPORTİF VE KÜLTÜREL FAALİYETLERE KATILIM SAĞLANMAKTADIR.
Bilimsel Etkinlikler: TUBİTAK IN HER YIL DÜZENLEMİŞ OLDUĞU 4006 BİLİM FUARINA OKULUMUZ SÜREKLİ BAŞVURMAKTADIR.MAYIS AYI İÇERİSİNDE BİLİM FUARI ETKİNLİKLERİ YAPILMAKTADIR.
Proje Çalışmaları: TUBİTAK 4006 BİLİM FUARI

Telefon - 05378332847

Belgegeçer - (482) 385 1039

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://kilavuziho.meb.k12.tr

Adres - Kılavuz Mahallesi 10. Sok. No 1 Dargeçit/ MARDİN

Öğretmen :5
Öğrenci :67
Derslik :4
Kütüphane Kitap Sayısı :300
Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM

Yerleşim Yeri - MAHALLE

Adres - Kılavuz Mahallesi 10. Sok. No 1 Dargeçit/ MARDİN

Ulaşım DAHA ÖNCE BELDE OLAN KILAVUZ BELDEMİZ, MARDİN İLİMİZ BÜYÜK ŞEHİR OLDUKTAN SONRA,MAHALLE OLMUŞTUR. YOLUMUZ ÇİFT ŞERİTLİ OLUP, MAHALLEMİZE HER SAAT ARAÇ BULUNMAKTADIR.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 10 KM